استاندار همدان گفت: بارندگیها نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته و باید از اسراف منابع آبی جلوگیری کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری همدان، علیرضا قاسمی فرزاد در جلسه شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی افزود:برخی نباید با منحرف کردن آب در سرشاخه سد اکباتان، منابع آبی را در اختیار خود بگیرند و تکلیف این مساله باید مشخص شود و متجاوزان به سرشاخه های آبی باید جلب شوند. سرشاخه های رودخانه های عباس آباد و دره مراد بیگ باید بهدقت پایش شوند و از دست اندازی عده ای به منابع آبی شهر ممانعت شود.
وی با اشاره به اینکه منابع آبی در وضع بحرانی است و بارش ها ۵۰ درصد نسبت به بلند مدت کاهش داشته است، افزود: نباید زمانی که آب را ۱۵۰ کیلومتری با هزینه های بسیار زیاد می آوریم در حوزه آبی همدان منابع به شکل اسراف گونه به هدر رود.
استاندار همدان تاکید کرد: سفرهای زیرزمینی آب وضع مناسبی ندارد، باید حداکثر صرفه جویی در مصرف آب انجام شود و از منابع باید بهطور حداکثری استفاده کرد.
وی الگوی کشت و کاهش مصرف آب را از اهداف کنترل منابع آبی دانست و تصریح کرد: از میزان مصرف آب در کشاورزی باید ۲۵ درصد کاهش یابد و در عین حال میزان تولید کشت را از ۴.۵ میلیون تن در استان به ۵.۵ میلیون تن افزایش داد.
قاسمی فرزاد بهکارگیری روشهای علمی آبیاری و استفاده از بذرهای اصلاح شده را از راهکارهای کاهش مصرف آب عنوان کرد.
وی با تاکید بر اجرای الگوی کشت با همکاری جهاد کشاورزی و آب منطقه ای و سایر دستگاههای اجرایی از ضرورت کاهش ۲۰ درصدی کشت سیب زمینی در همدان خبر داد.
استاندار همدان گفت: آموزش، تشویق، ترغیب و اقدامات بازدارنده که همان انسداد چاههای غیرمجاز است باید در راستای ایجاد فرهنگ بهره وری مصرف آب بهکار گرفته شود.
وی تصریح کرد: برداشت از آب باید محدود و کشت گلخانه ای و تولید گلهای شاخه بریده و سبزی و صیفی جات که ارزش افزوده دارند، باید ترویج یابد.
قاسمی فرزاد با هشدار نسبت به کاهش ۷.۵ متری ارتفاع آب در سفرهای زیرزمینی تاکید کرد: مصرف منابع آبی در منطقه بهار باید با کنترل بیشتری انجام شود.
وی یادآور شد: شرکت برق نباید به چاههای غیر مجاز خدمات برق ارائه دهد.
استاندار همدان پاکسازی مسیل ها، رودخانه ها و زیر پل ها را در دستور کار دستگاههای اجرایی دانست و افزود: خسارات سیل هزینه بسیار سنگینی را به استان تحمیل می کند.
وی تاکید کرد: پرورش دهندگان ماهی نباید منابع آبی را آلوده کنند و حق ندارند غلظت آلایندگی را بالا ببرند.