استاندار همدان با تاکید بر لزوم بهبود عملکرد نهادهای نظارتی بر بازار، گفت: نظارت بر بازار نباید تنها برعهده تعزیرات حکومتی باشد، بلکه لازم است از ظرفیتهای مردمی نیز برای کنترل قیمتها و جلوگیری از تخلفات بهره برد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی استانداری همدان، حمید ملانوریشمسی در نشست اعضای ستاد تنظیم بازار استان همدان، اظهار کرد: رؤسای اتحادیهها نه تنها مسوولیت هدایت و حمایت از اصناف را بر عهده دارند، بلکه باید در قبال تخلفات احتمالی نیز پاسخگو باشند.
وی در ادامه گفت: عرضه خدمات و کالاهای موردنیاز مردم یکی از موضوعات اساسی حکمرانی و مدیریت در هر منطقه است که باید بهطور جدی مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به ضرورت برنامهریزی منسجم برای توزیع کالاهای اساسی، افزود: ما در سطح شهرها و روستاها، واحدهای صنفی مختلفی داریم که نیازهای مردم را تامین میکنند و باید شرایطی فراهم شود که فروشندگان در واحدهای خود تخفیفهای لازم را ارائه دهند، بهجای آنکه نمایشگاههای موقتی ایجاد شود.
ملانوریشمسی با تاکید بر اینکه بازار همواره فعال است و محدود به مناسبتهای خاص همچون عید نوروز یا ماه رمضان نیست، افزود: نظارت دقیق و پیوسته بر قیمتها و کیفیت کالاها ضروری است و نباید تنها در بازههای زمانی خاص به آن توجه کرد.
وی با تاکید بر اهمیت تامین کالاهای اساسی، توزیع عادلانه و نظارت دقیق بر قیمتها، گفت: تشکیل گروههای نظارت مردمی بر بازار بسیار اهمیت دارد و در کنار آن نیز روسای اتحادیهها در قبال تخلفات اصناف پاسخگو هستند.
استاندار همدان خاطرنشان کرد: نظارت دقیق بر عملکرد واحدهای صنفی از وظایف اصلی اتحادیههاست و در صورت بروز هرگونه تخلف، مسوولیت آن متوجه رؤسای اتحادیهها خواهد بود.
ملانوریشمسی به ضرورت حمایت از تولیدکنندگان داخلی اشاره کرد و گفت: باید اولویت ما تامین نیازهای استان باشد و سپس به سایر مناطق کشور توجه کنیم؛ در این زمینه، باید مدیریت صحیحی بر تولید و توزیع کالاهای راهبردی همچون محصولات کشاورزی و مواد غذایی اعمال شود تا تعادل عرضه و تقاضا برقرار شود.
وی همچنین با اشاره به اهمیت تصمیمات کارآمد در جلسات ستاد تنظیم بازار خاطرنشان کرد: جلسات باید منجر به راهکارهای عملی شود که تاثیر ملموسی در زندگی مردم داشته باشد چراکه هدف از این نشستها تنها ارائه گزارش نیست، بلکه باید مصوبات کاربردی تصویب شود که باعث ایجاد امید و رضایت در جامعه شود.
وی تاکید کرد: با یک مدیریت صحیح، بازار باید خودتنظیمگر باشد و در چارچوب عرضه و تقاضا به تعادل برسد و اگر سیاستهای درستی در پیش بگیریم، میتوانیم از ایجاد تنشهای اقتصادی و افزایش فشار بر مردم جلوگیری کنیم.