به گزارش روابط عمومی استانداری، دکتر علیرضا قاسمیفرزاد استاندار همدان، در جلسه با مدیران نیروگاه شهید مفتح، ضمن تقدیر و تشکر از تلاشها و مجموعه فعالیتهای این نیروگاه، گفت: کشور در شرایط خاصی قرار دارد و در طول چند سال اخیر، مشکل خشکسالی باعث شد تا میزان تولید برق نیروگاههای ما کاهش یابد.
استاندار همدان گفت: میزان مصرف آب در بخش کشاورزی ۹۵ درصد، شرب و خانگی و صنعت ۵ درصد است.
وی افزود: بروز و ظهور ماینرها و پردازشگرهای رمزارزها، مزید افزایش مصرف برق در کشور شد.
قاسمیفرزاد، تصریح کرد: تاکید دولت بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری، حمایت و پشتیبانی از تولید است.
وی با اشاره به اهمیت تولید و حمایت از واحدهای تولیدی گفت: نیروگاهها، باید تدابیری بیاندیشند که واحدهای تولیدی دچار مشکل نشوند و از تولید باز نمانند. یکی از انرژیهای مهم در بخش تولید، برق است که از مهمترین نیازهای واحدهای تولیدی به حساب میآید. بنابراین با توجه به وابستگی واحدهای تولیدی به نیروی برق، ضروری است که بهگونهای برنامهریزی کرد که، به چرخه تولید آسیبی وارد نشود.
استاندار همدان گفت: دولت همواره حامی و پشتیبان وزارت نیرو و زبرمجموعههای آن بوده است.
قاسمیفرزاد با اشاره به برخی اقدامات نیروگاه شهید مفتح در زمینه محیط زیست، گفت: نیروگاه شهید مفتح در زمینه توجه به محیط زیست، ایجاد فضای سبز و کاشت ۱۰۰هزار اصله درخت، پیشگام است.
وی افزود: مجموعههایی مانند نیروگاه شهید مفتح که بهصورت مستقیم و غیر مستقیم به فضای سبز و محیط زیست توجه میکنند، جای تشکر و قدردانی دارد.
استاندار همدان بر توسعه برجهای خشک نیروگاه تاکید کرد و گفت: بر توسعه برجها خشک که میتواند میزان مصرف را تا ۹۲ درصد کاهش دهد، تاکید میشود.
وی استفاده بهینه از پساب را مورد تاکید قرار داد و گفت: میزان پساب فاضلاب در استان ۳۶میلیون متر مکعب است که باید بتوانیم از این ظرفیت استفاده بهینه داشته باشیم. با توجه به تولید ۳۶میلیون متر مکعب پساب فاضلاب در استان، تنها ۹ میلیون متر مکعب آن استفاده میشود، بنابراین میزان استفاده از پساب در بخشهای مختلف افزایش یابد.
وی افزود: از پساب فاضلاب در بخش صنعت، برای حفظ و حراست از منابع موجود، استفاده میشود.
نماینده عالی دولت در استان با اشاره به سفرههای زیرزمینی و نحوه استفاده از آنها گفت: در طی این چند دهه، به علت برداشتهای بیرویه، ذخایر آب و سفرههای زیرزمینی آسیب بسیاری دیدهاند که به راحتی قابل جبران نیستند. فروچالههایی که ایجاد شده، به دلیل برداشتهای بیرویه و مصرف زیاد در طی این چند سال اخیر از سفرههای زیرزمینی بوده است.
وی افزود: نیروگاه شهید مفتح علاوه بر حمایت از بخش تولید، اقداماتی انجام داده که میتوان گفت یکی از مروجین تغییر الگوی کشت و استفاده از محصولات کمآببر در استان نیز هست.
استاندار همدان در پایان با اشاره به سوخت نیروگاه، گفت: یکی از موضوعاتی که ضرورت دارد که نیروگاه شهید مفتح به موازات اقدامات دیگر به آن توجه کند، سوخت نیروگاه و نوع سوختی است که مورد استفاده قرار میدهد.