حجت الاسلام و المسلمين موسوي امام جماعت محترم استانداري در بين الصلاتين ظهر و عصر تحت عنوان " گفتمان سازي تذکر لساني " ( کميته امر به معروف و نهي از منکر استانداري همدان) به سخنراني پرداخت.
حجت الاسلام و المسلمين موسوي امام جماعت محترم استانداري در بين الصلاتين ظهر و عصر تحت عنوان " گفتمان سازي تذکر لساني " ( کميته امر به معروف و نهي از منکر استانداري همدان) به سخنراني پرداخت. |
حجت الاسلام و المسلمين سيدهاشم موسوي امام جماعت محترم استانداري در روز شه شنبه 98.06.26 و در بين الصلاتين ظهر و عصر تحت عنوان " گفتمان سازي تذکر لساني " به سخنراني پرداخت؛ که اهم مطالب مطرح شده توسط ايشان به شرح ذيل مي باشد:
- خداوند در قرآن کريم مي فرمايند؛بهترين و برترين کلام در ميان تمام گفتار ها و سخنان شما در چند قسم است:
- امر به انفاق.( حتماً از افراد ثرتمند در راستاي کمک به نيازمندان، مستمندان، فقرا، کمک به مکان هاي مقدس ، امور خير و مقاومت دعوت به عمل آيد.)
- امر به معروف.( لازم است اقشار مختلف مردم از کارمند گرفته تا دانشگاهي و بازاري و غيره، يکديگر را دعوت به خوبي کنند)
- اصلاح و آشتي دادن بين افرادي که با يکديگر دچار تفرقه و اختلاف هستند.( اصلاح ذات البين). اگر به نامه 47 امير المومنين (ع) توجه شود: ايشان، امام حسن و امام حسين وساير مسلمانان را توصيه به اصلاح ذات البين و رفع اختلافات کرده است. با وحدت و همدلي بين مسلمانان و مخصوصاً شيعيان نقشه دشمنان را مي توان نقش بر آب کرد.
- زيارت عاشورا. اين زيارت حديث قدسي و سخن خداوند است که بر زبان جاري مي شود. در اين زيارت يک عده به خاطر ظالم و قاتل بودن مورد لعن و يک عده ديگر به خاطر اينکه خبر جنايت بر امام حسين(ع) ، حضرت عباس (ع) ، علي اکبر(ع) و علي اصغر(ع) را شنيدند ، از اين موضوع ناراحت نشدند، بلکه راضي هم شدند ، مورد لعن قرار مي گيرند.
- کساني که سخن و کلامشان اين چند مورد و براي رضاي خدا باشد، داراي اجر زيادي نزد خداوند متعال هستند
- از ديدگاه قرآن خطر ترک نهي از منکر مي توان موجب سرايت به کل جامعه شود. خداوند به حضرت شعيب(ع) فرمود: من عذابي خواهم فرستاد که در آن 100 هزار نفر از امت تو در آن نابود خواهند شد، که 60 هزار نفر از آنها مجرم اند و 40 هزار نفر از آنان مجرم نيستند و زماني که حضرت شعيب (ع) علت محاکمه آن 40 هزار نفر را پرسيد، خداوند در پاسخ او گفت: اينها کساني بودند که ناظر انجام گناه و منکرات از سوي آن گروه گناهکار بودند، ولي نسبت به آن بي تفاوت بودند و اجازه انجام گناه را مي دادند و نهي از منکر ، اعلام تنفر و قطع رابطه نمي کردند؛ پس بايد به جرم گناه آن گروه گناه کار در عذاب الهي نابود شوند.
- خداوند در قرآن قوم بني اسرائيل( و همچنين نوادگان اين قوم ) را قاتل معرفي مي کند و در پاسخ اين نوادگان( در چرايي معرفي نوادگان اين قوم به عنوان قاتل بعد از چند نسل ) مي فرمايد: وقتي شما جنايت و گناه بزرگانتان را در چند نسل قبلمي شنويد، ناراحت نمي شويد،بنابراين قاتليد.
- بخشي از نهي از منکر، قلبي است و آن زماني است که شما با عمل و زبان نتوانيد اعلام تنفر و انزجار نماييد، بنابراين قلباً از اين اقدام ناراحت مي شويد
- خداوند در آيه 31 سوره مبارکه الأعراف مي فرمايد: « خُذُوزِينَتَکُم عِندَ کُلِ مَسجِدٍ» ؛نمازگزاران در محل سجده( مسجد) تميز و با نظافت حاضر شوند تا موجب اذيت و آزار ديگر نمازگزاران نشوند.