استاندار همدان: تشکیل دبیرخانه مدیریت محله‌محور در استان

 340e08a7-8542-4c0c-809b-2054145a1659.jpg

استاندار همدان گفت: دبیرخانه مدیریت محله‌محور در استان ایجاد خواهد شد تا مدیریت‌های محله‌محور دستگاه‌ها و نهادها به صورت هماهنگ عمل کنند.

به گزارش روابط‌عمومی استانداری همدان، حمید ملانوری‌شمسی در نشست مشترک با جمعیت هلال‌احمر استان، اظهار کرد: از روزهای نخست دولت، تمرکز بر مدیریت محلی در همدان مدنظر بوده و این رویکرد حتی در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه با موفقیت اجرا شد.

وی افزود: رئیس‌جمهور نیز بر تقویت مدیریت محله‌محور تأکید ویژه داشته‌اند و این سیاست، زمینه مشارکت واقعی مردم و افزایش تاب‌آوری اجتماعی در محلات را فراهم می‌کند.

ملانوری‌شمسی ادامه داد: هدف اصلی این طرح و اساساً نظام جمهوری اسلامی از آغاز تاکنون، اداره امور بر پایه مشارکت مستقیم مردم بوده است.

استاندار همدان خاطرنشان کرد: در طول سال‌های گذشته، سازوکارهای قانونی و اجرایی متعددی برای این هدف ایجاد شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به تشکیل شوراهای شهر و روستا، ایجاد مجالس محلی در روستاها برای انتخاب دهیاران، توسعه سازمان‌های مردم‌نهاد (NGOها)، احزاب و گروه‌های سیاسی، ایجاد هیئت‌های حل اختلاف و شوراهای صلح و سازش توسط قوه قضاییه و تقویت پایگاه‌های بسیج و نهادهای محلی اشاره کرد.

به گفته وی، این ساختارها فارغ از حوزه فعالیت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی یا فرهنگی، بر یک اصل مشترک بنا شده‌اند که شامل مردم‌پایه بودن و مسئولیت‌پذیری اجتماعی است.

ملانوری‌شمسی در ادامه با اشاره به تنوع و گستره شبکه‌های مردمی در کشور گفت: ایران دارای شبکه‌های متنوع و قدرتمندی است که در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کنند.

وی تصریح کرد: از جمله آن‌ها اتاق‌های بازرگانی و تعاون، نظام‌های مهندسی، کشاورزی، ساختمان و روان‌شناسی، انجمن‌ها و تشکل‌های صنفی و حرفه‌ای، نهادهای فرهنگی مانند فرهنگسراها و خانه‌های محله و مجموعه‌های آموزشی، ورزشی و هنری هستند.

ملانوری‌شمسی افزود: برخی از این ساختارها ریشه در تجربه جهانی دارند، برخی دیگر بر اساس فرهنگ دینی و ملی ما شکل گرفته‌اند و بعضی نیز ابداع رهبران جمهوری اسلامی بوده‌اند.

استاندار همدان جایگاه خاص جمعیت هلال احمر را یادآور شد و گفت: هلال احمر یک نهاد غیردولتی با ماهیت بین‌المللی است که به صلیب سرخ جهانی متصل است. شورای عالی این جمعیت شامل ۷ عضو منتخب داوطلبان است و رئیس جمعیت توسط همین شورا انتخاب و با حکم رئیس‌جمهور منصوب می‌شود.

وی افزود: کارویژه اصلی هلال احمر امداد و نجات، آموزش، آمادگی و سازمان‌دهی داوطلبان در بحران‌ها و حوادث است. شبکه گسترده پایگاه‌های امداد جاده‌ای و شهری، خانه‌های هلال در نقاط روستایی، تمرکز بر آموزش عمومی و سازماندهی مردم و همچنین رویکرد داوطلب‌محور از ویژگی‌های برجسته این نهاد است.

ملانوری‌شمسی با اشاره به شرایط بحرانی کشور بیان کرد: هلال احمر به دلیل ماهیت امدادی و بحران‌مدیریتی می‌تواند نقش محوری در اجرای طرح مدیریت محله‌محور ایفا کند، به‌ویژه در شرایط وقوع حوادث طبیعی مانند زلزله، سیل و آتش‌سوزی، بحران‌های غیرطبیعی همچون جنگ، حملات سایبری یا تهدیدات تروریستی و نیز در حوزه پدافند غیرعامل و ارتقای تاب‌آوری اجتماعی نقش ویژه دارد.

وی افزود: در چهار سال اخیر توانمندی‌های هلال احمر در حوزه‌های تجهیزات و امکانات، منابع انسانی و اعتبار بین‌المللی افزایش چشمگیری داشته است. این ظرفیت‌ها می‌تواند با بسیج، سازمان‌های ورزشی، فرهنگی و سایر گروه‌های محلی هم‌افزا شود.

استاندار همدان با اشاره به تصمیم رئیس‌جمهور برای انتخاب استان‌های همدان و کردستان به عنوان پایلوت اجرای طرح مدیریت محله‌محور گفت: یکی از دلایل این انتخاب، حضور مدیران و استانداران با سابقه در هلال احمر بوده است که می‌توانند هم‌افزایی بیشتری ایجاد کنند.

وی در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: برای جلوگیری از موازی‌کاری و از بین رفتن طرح‌های قبلی، دبیرخانه‌ای استانی تشکیل خواهد شد که وظایف آن شامل هماهنگی بین طرح‌های موجود، برقراری ارتباط بین دستگاه‌ها و نهادهای مشارکت‌کننده، برنامه‌ریزی برای استفاده از پایگاه‌های مردمی و تعامل مستقیم با فرمانداران، شهرداران، شوراها و دهیاران برای اجرای محلی طرح است.

ملانوری‌شمسی چارچوب اجرای طرح را نیز تشریح کرد و گفت: تعیین مدیر اجرایی (دبیر طرح) از جمعیت هلال احمر استان، تقسیم وظایف بین معاونت‌های عمرانی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی استانداری، شناسایی و فعال‌سازی پایگاه‌های مردمی در هر محله، اجرای برنامه‌های آموزشی و مانورهای آمادگی محلی و ارزیابی دوره‌ای و گزارش‌دهی به استانداری و دبیرخانه ملی از مراحل اجرایی این طرح خواهد بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: طرح باید به گونه‌ای اجرا شود که هیچ نهادی احساس کنار گذاشته شدن یا حذف شدن نکند، بلکه همه نهادها در قالب یک سیستم هماهنگ فعالیت کنند.

استان همدان

HamedanMaps

ملایر نهاوند تویسرکان اسدآباد بهار همدان کبودرآهنگ فامنین درگزین رزن

درباره استان همدان

استان همدان از شمال به زنجان، از جنوب به لرستان، از شرق به استان مرکزی و از غرب به کرمانشاه و بخشی از استان کردستان محدود می شود. همدان منطقه‌ای کوهستانی است و کوه الوند با ۳ هزار ۵۷۴ متر ارتفاع از مهمترین ارتفاعات این منطقه به حساب می‌آید.

تاریخ بروز رسانی سایت

آمار بازدید

اطلاعات تماس

برای ارتباط با ما از روش های زیر می توانید اقدام کنید :
  این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
08138256070-9
  www.ostan-hm.ir
  همدان بلوار سردار سلیمانی روبروی تقاطع شکریه استانداری همدان

اوقات شرعی