به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری، دکتر علیرضا قاسمیفرزاد استاندار همدان، در حاشیه بازدید از روند اجرای موزه منطقهای غرب کشور، در گفتوگو با خبرنگاران و اصحاب رسانه، گفت: مجموعه هگمتانه بخشی از تاریخ و تمدن ما است و همچنین آثار باستانی این مجموعه به عنوان میراث گرانبها برای ما و مردم استان و کشور از اهمیت ویژهای برخوردار است. آثار تاریخی استان به ویژه مجموعه هگمتانه از افتخارات و میراث کهن ما است.
استاندار همدان، گفت: مجموعه هگمتانه باید سالها پیش به آن توجه و مورد مرمت و بازسازی قرار میگرفت. زیرا یکی از پایههای اساسی و باعث افتخار هر ملت و کشوری، قدمت و آثار تاریخی است که در دست دارد. وجود تاریخ کهن ما در این سرزمین بیانگر یک هویت دیرینه است که نسل به نسل به دست ما رسیده است.
قاسمیفرزاد در ادامه گفت: آثار و شواهد و قرائن موجود در مجموعه تاریخی هگمتانه نشان میدهد که مردم ایران، پیش از اسلام نیز موحد و یکتاپرست بودهاند.
وی افزود: تاریخ کهن ما پس از اسلام در تلالو فرهنگ اسلامی و دینی قرار گرفته و آثار تاریخی زیادی ایجاد و دانشمندان و مفاخر بسیاری نیز تربیت کرده که ضرورت دارد به آنها توجه شود.
نماینده عالی دولت در استان، گفت: باتوجه به اهمیتی که در سطح کشور برای این اثر تاریخی ارزشمند قائلیم، در سطح جهانی نیز به دنبال ثبت آن هستیم. امسال از طریق اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری ثبت جهانی این اثر به طور جدی در دستور کار خود قرار دادهایم. در راستای ثبت جهانی منظر تاریخی هگمتانه تا همدان، اقداماتی انجام شده تا محیط پیرامونی این اثر تاریخی که دستخوش تغییراتی شده و به بافت تاریخی آسیب میرساند، اصلاح شود.
وی گفت: جلسات متعددی با کارشناسان و خبرگان این حوزه و مشاور وزیر میراث فرهنگی و گردشگری انجام شده تا موانع ثبت جهانی این اثر تاریخی رفع شود.
وی تصریح کرد: یکی از اقداماتی ضروری که در دست پیگیری نیز هست، تغییر کاربری برخی از صنوف واقع در محیط پیرامونی اثر تاریخی هگمتانه است.
استاندار همدان تصریح کرد: احداث پروژه منطقهای غرب کشور اقدامی ارزشمند است که اعتبارات ملی و همچنین استانی برای این پروژه در نظر گرفته شده است. دولت سیزدهم نیز در راستای احداث موزه منطقهای غرب کشور حمایتها لازم را انجام خواهد داد.
وی با اشاره به چگونگی جذب نیروهای متخصص در این موزه، گفت: به دلیل اهمیت این پروژه، در راستای جذب نیروی انسانی نیز، به هر میزان که اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان نیاز بداند، پیگیریهای لازم انجام خواهد شد تا هرچه سریعتر نیروهای متخصص این کار جذب شود.
وی افزود: از افراد تحصیلکرده و متخصص در رشته میراث فرهنگی که با نوع و شیوه نگهداری و کار در این موزه آشنایی کامل دارند، استفاده خواهد شد.
قاسمیفرزاد، گفت: به دلیل نگهداری اشیا و آثار گرانبهایی که در این حوزه حفظ و نگهداری میشود، ضرایب امنیتی فیزیک پیرامون و داخلی مورد نظر، به کار برده شده است.
وی تصریح کرد: با راهاندازه موزه منطقهای غرب کشور، قطعا یک مجموعه فاخری در استان خواهیم داشت که نقش مهمی در اقتصاد گردشگری استان نیز ایفا خواهد کرد. با آثار تاریخی که در موزه منطقهای غرب کشور نگهداری میشود، نهتنها بشریت، انسانیت و پایگاه انسانی را در این سرزمینها معرفی میکند، بلکه شیوه شکلبگیری تاریخ تمدن را نیز توضیح خواهد داد. همه آثاری که در این مجموعه موجوداند، حاکی از یک نوعدوستی، صلح دوستی و وحدانیت اگدر بین گذشتگانمان است که در کنار هم مسالمت آمیز زیستهاند.
وی در ادامه گفت: امیدوارم این حساسیت و توجه فعالان حوزه گردشگری به دیگر آثار تاریخی در ابعاد مختلف، و جریان داشته باشد.
استاندار همدان در پایان به اهمیت صنعت گردشگری پرداخت و گفت: با توجه به شرایط کنونی، یکی از صنعتهای ماندگار در کشور به ویژه استان همدان، صنعت گردشگری و میراث فرهنگی است که میتواند به ایجاد اشتغال کمک کند.