استاندار همدان: کمیته رفع موانع ثبت جهانی منظر تاریخی هگمتانه تا همدان تشکیل شود

 169657930.jpg

استاندار همدان با تاکید بر لزوم هم‌افزایی همه دستگاه‌های اجرایی برای رفع موانع ثبت جهانی منظر تاریخی هگمتانه تا همدان، گفت: فراهم‌سازی امکانات لازم همراه با رعایت موازین تعیین شده بافت های تاریخی در راستای تحقق این مهم و ثبت جهانی آن بسیار مهم و ضروری است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری، علیرضا قاسمی فرزاد در جلسه رفع موانع ثبت جهانی «منظر تاریخی شهری از همدان تا هگمتانه» که با حضور مشاور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد با اشاره به جایگاه هویتی، میراثی و گردشگری «منظر تاریخی هگمتانه»، اظهار داشت: هیچگونه بهانه ای برای تاخیر دستگاه های اجرایی در انجام وظایف تعیین شده، پذیرفتنی نیست.

وی با تاکید بر تشکیل کمیته ای برای رفع موانع ثبت جهانی «منظر تاریخی شهری از هگمتانه تا همدان» با عضویت دستگاه های خدمت رسان و اتاق اصناف، افزود: گزارش های میدانی عملکرد دستگاه های اجرایی با تشکیل جلسات ۲ هفته ای کمیته، تهیه و به این ستاد ارائه شود.

استاندار همدان با تاکید بر ضرورت همکاری اصناف و بهره‌برداران در راستای ثبت جهانی منظر تاریخی هگمتانه تا همدان، اظهار داشت: اعضای کمیته باید در محل تپه هگمتانه و اطراف آن حضور یافته و به صورت میدانی برای هر مغازه‌ و پلاک، اصلاحات لازم را انجام دهند.

قاسمی فرزاد استفاده از فرصت ثبت جهانی منظر تاریخی هگمتانه را ضرورتی در مسیر توسعه گردشگری همدان خواند و تصریح کرد: در راستای تسهیل ثبت جهانی «منظر تاریخی هگمتانه» اصناف واقع در آن منطقه در زیبا و متحدالشکل سازی نمای شهری تمهیدات لازم را در دستور کار قرار دهند.

وی با اشاره به اینکه ظواهر و ضوابط در کلیه مغازه‌های مسیر منظر تاریخی هگمتانه تا همدان به صورت منظم تدوین شود، افزود: کسبه و بازاریان اطراف محدوده هگمتانه  باید در راستای حفظ معماری سنتی آن تلاش کنند.

استاندار همدان تصریح کرد: ساخت و ساز و تغییرات در مغازه‌های اطراف این محدوده تاریخی منظر تاریخی نباید با سبک گردشگری منافات داشته باشد.

قاسمی فرزاد خاطرنشان کرد: رونق صنعت گردشگری برای توسعه اقتصاد استان همدان امری ضروری و مهم است که دستگاه های اجرایی و مسوولان در راستای حذف موانع و مشکلات آن گام های اساسی بردارند.

وی تصریح کرد: از ظرفیت های موجود در حوزه گردشگری ، میراث فرهنگی و صنایع دستی استان همدان استفاده مطلوبی نشده، از این‌ رو لازم است با داشتن برنامه عملیاتی و مدیریتی راهبردی این ظرفیت ها را فعال کرد.

استاندار همدان گفت: شهرداری همدان با تلاش جدی و پیگری‌ مستمر، از تردد خودروها در بخش‌هایی از پیاده‌راه منتهی به تپه هگمتانه ممانعت کند و این روند ادامه یابد.

قاسمی فرزاد همچنین اظهار داشت: با همکاری کارشناسان و متخصصان طرح‌های موثری در راستای گسترش و تقویت حوزه گردشگری غار علیصدر و محیط پیرامونی آن، تهیه و تدوین خواهد شد.

وی تصریح کرد: تپه هگمتانه یکی از آثار تاریخی بسیار ‌مهم استان همدان است که نباید تحت‌الشعاع منظر تاریخی هگمتانه تا همدان قرار گیرد.

گفتنی است، پرونده ثبت جهانی «منظر تاریخی شهری از هگمتانه تا همدان» شامل تپه هگمتانه، بازار و بافت تاریخی است که برای ثبت جهانی آماده‌سازی شده است.

منظر تاریخی هگمتانه در شهر همدان مسیر «آرامگاه بوعلی تا آرامگاه باباطاهر» را شامل می شود که با ثبت این اثر، میراث فرهنگی این محدوده شامل بافت تاریخی، بازار سنتی، مسجد جامع و پیاده راه‌های شهر همدان حفظ می‌شود.

براساس اعلام وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، پرونده ثبت جهانی هگمتانه به یونسکو ارسال شده و در بین آثار تاریخی و فرهنگی ایران برای ثبت جهانی در یونسکو، منظر تاریخی هگمتانه در اولویت نخست قرار دارد.

استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین دارای بیش از یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و گردشگری است که بیش از یک‌هزار مورد از آنها ثبت ملی شده اند.

169657854.jpg

استان همدان

HamedanMaps

ملایر نهاوند تویسرکان اسدآباد بهار همدان کبودرآهنگ فامنین درگزین رزن

درباره استان همدان

استان همدان از شمال به زنجان، از جنوب به لرستان، از شرق به استان مرکزی و از غرب به کرمانشاه و بخشی از استان کردستان محدود می شود. همدان منطقه‌ای کوهستانی است و کوه الوند با ۳ هزار ۵۷۴ متر ارتفاع از مهمترین ارتفاعات این منطقه به حساب می‌آید.

تاریخ بروز رسانی سایت

آمار بازدید

اطلاعات تماس

برای ارتباط با ما از روش های زیر می توانید اقدام کنید :
  این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
08138256070-9
  www.ostan-hm.ir
  همدان بلوار سردار سلیمانی روبروی تقاطع شکریه استانداری همدان

اوقات شرعی