استاندار همدان گفت: هدفگذاری امسال صادرات محصولات غیرنفتی برای استان، ۱.۵ میلیارد دلار است که باید با یک برنامهریزی منسجم و هماهنگی بین دستگاههای استان محقق شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری همدان، علیرضا قاسمی فرزاد در کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان همدان افزود: میزان صادرات محصولات غیرنفتی استان همدان در پنج ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، از نظر حجم و وزن کاهش و از نظر ارزش و قیمت رشد داشته است.
وی با بیان اینکه در حوزه صادرات محصولات معدنی، رشد ۱۲۴ درصدی داشتهایم که این موضوع باید بازنگری و از خام فروشی جلوگیری شود اظهار داشت: زمینه صادرات محصولاتی که ارزش افزوده بیشتری دارد همچون صنایع دستی و گردشگری در استان همدان باید رشد و توسعه یابد.
قاسمی فرزاد تصریح کرد: رهبر انقلاب اسلامی امسال را به عنوان سال «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» نامگذاری کردهاند که باید بر اساس این شعار، به صادرات خدمات فنی و مهندسی و خدماتی که پایه دانش بنیان دارد، حرکت کنیم.
وی ادامه داد: پارک علم و فناوری استان میتواند با توجه به ظرفیتهای استان همدان، در زمینه توسعه صادرات محصولات دانش بنیان محور و صنایع «هایتک»، تلاش کند.
استاندار همدان تاکید کرد: کشت محصولات کشاورزی باید به سمت محصولات کم آب بر حرکت کند چرا که محصولات پر آب بر منابع آبی استان را نابود میکند.
قاسمی فرزاد گفت: در آخرین نشست مشترک شورای سیاست گذاری توسعه همکاریهای اقتصادی اتاق ایران و عراق، استان همدان به عضویت این شورا درآمد که این موضوع کمک زیادی به رشد و توسعه اقتصادی استان میکند.
وی با اشاره به اینکه فعالان اقتصادی همه کشورها مالیات پرداخت میکنند، اظهار داشت: مالیات جزء کوچکی از درآمدهای دولتی است و فعالان اقتصادی باید بر اساس قانون، مالیات خود را پرداخت کنند.
قاسمی فرزاد تصریح کرد: در حوزه صادرات صنایع دستی، استان همدان ۲ شهر جهانی «سفال لالجین» و «مبل و منبت ملایر» را دارد که باید با برنامهریزی دقیق این حوزه را تقویت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر آمار صادرات امسال استان همدان مربوط به حوزه معادن است که باید آن را کاهش و به سمت صادرات محصولات صنعتی و صنایع دستی حرکت کنیم.
استاندار همدان با تاکید بر اینکه کار اقتصادی و بازرگانی نباید رنگ و بوی سیاسی بگیرد، افزود: اتاق بازرگانی باید مجموعهای از همگان باشد و همه فعالان اقتصادی را در بر بگیرد.
وی ادامه داد: همه فعالان اقتصادی باید به پای کار بیایند، مسائل اقتصادی جدا از مسائل سیاسی است و نباید دسته بندی کنیم چرا که دسته بندی موجب آسیب به حوزه صادرات می شود.
قاسمی فرزاد با اشاره به اینکه فارغ از نگاههای سیاسی باید امور اقتصادی و بازرگانی استان را پیش ببریم، از همه فعالانی که در زمینه توسعه صادرات فعالیت دارند قدردانی کرد و گفت: تلاش ها در این زمینه را باید بیشتر کنیم.
وی با اشاره به اینکه صادرات فرش استان همدان مورد بی مهری قرار گرفته است، گفت: محصولات کشاورزی عمر محدودی دارد اما صادرات فرش، سفال و مبلمان ماندگاری طولانی دارد و به عنوان سفیر فرهنگی ما محسوب میشود.
استاندار همدان تاکید کرد: بخش های اقتصادی ما باید در حوزه گردشگری نیز فعال باشد و باید گردشگری در صدر اقدامات توسعهای استان همدان قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه دغدغه ما توسعه صادرات صنایع دستی و ازرآوری از طریق گردشگری است، تصریح کرد: هگمتانه، غار علیصدر و گنجنامه آثار منحصر به فرد استان همدان است و روز به روز به ارزش آن افزوده می شود که باید از ظرفیت آن ها برای جذب گردشگر استفاده کنیم.
قاسمی فرزاد افزود: بر اساس نوشتههای تاریخی، همدان و به خصوص دامنه های الوند یکی از مهدهای کشت زعفران بوده است و باید برای توسعه صادرات محصولات کم آب بر کشاورزی، روی آن سرمایه گذاری کنیم.
وی ادامه داد: خدمات فنی مهندسی خوبی در استان همدان برای کشورهای اروپایی انجام می شود که ارزآوری آن در آمار صادرات غیر نفتی استان محاسبه نشده است.
استاندار همدان اظهار داشت: صنایع دستی ملایر و تویسرکان باید با نام و نشان استان همدان صادر و از خام فروشی و فله فروشی آن جلوگیری شود.
وی گفت: صنایع بسته بندی ما رشد خوبی داشته است اما این کافی نیست و روز به روز باید متناسب با سلیقه مشتری توسعه داشته باشد.
قاسمی فرزاد با بیان اینکه توسعه گلخانهها در دستور کار قرار گرفته است، اظهار داشت: ناظران بخش کشاورزی باید بر روی سم دهی و کوددهی محصولات نظارت داشته باشند تا بر اساس استانداردهای جهانی محصولات تولید شود.
وی ادامه داد: افزایش کیفیت محصولات صادراتی، برپایی نمایشگاه محصولات صادراتی استان در دیگر کشورها و افزایش مراودات تجاری باید در دستور کار قرار گیرد.