برگزاری آئین شکرگزاری برداشت گردو در تویسرکان
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در آئین شکرگزاری جشن گردو با بیان اینکه در شرایط سخت تحریم تنها بخشی که مقتدرانه مقاومت کرد بخش کشاورزی بود گفت: برداشت گردو در تویسرکان اهمیت بالایی در تامین امنیت غدایی دارد و در سال گدشته مانع خروج میلیونها دلار ارز از کشور شد.
به گزارش ایکنا از همدان، محمدمهدی برومندی معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی امروز ۲۱ مهرماه، در جشن شکرانه گردو تویسرکان با بیان اینکه سال گذشته از ۲۶۰ هزار تن گردوی تولید شده در کشور کمتر از هزار تن صادر شده و مابقی به مصرف داخلی رسیده است، گفت: اگر گردوی تویسرکان را نداشتیم مبالغ بسیار زیادی برای واردات این محصول به کشور صرف میشد همچنین در سال گذشته گردوی تویسرکان مانع خروج میلیاردها دلار ارز از کشور شد.
وی با بیان اینکه در شرایط سخت تحریم تنها بخشی که مقاومت کرد بخش کشاورزی بود، گفت: کشاورزان در این شرایط سخت علاوه بر تامین امنیت غذایی محصولاتی را مازاد بر مصرف تولید کرده که از طریق صادرات موجب ارزآوری برای کشور شدهاست.
وی با بیان اینکه در بخش کشاورزی در سال گذشته شش میلیارد دلار درآمد ارزی داشتهایم که بیش از ۳ میلیارد دلار در حوزه باغبانی بود، گفت: محصول پسته بهتنهایی توانسته معادل بیست درصد درآمد نفتی کشور درآمد ارزی داشته باشد و در بخش واردارت با توجه به برخی محدودیتها واردات چهار محصول موز، انبه، نارگیل و آناناس سالانه موجب خروج بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان از کشور میشود که اگر گردوی تویسرکان تولید نمیشد مقدار بسیار زیادتری جهت واردات صرف میشد که این نشانگر اهمیت باغبانی در کشور است.
وی همچنین با بیان اینکه از ۲۴ میلیون تن محصولی که در کشور در حوزه باغبانی تولید میشود بخش قابلتوجهی در مسیر صادرات قرار میگیرد، گفت: سال گذشته ۴ میلیون و ۱۲۰ هزار تن سیب در کشور تولید شده است که از این میزان ۸۸۰ هزار تن صادر شده است.
برومندی با اشاره به اینکه باید متناسب با پیشرفتهای دنیا در حوزه باغبانی ورود دانش داشت و تولید را در واحد سطح در باغبانی افزایش داد، بیان کرد: باغبانی به تلطیف هوا و توسعه پایدار و توسعه روستاها و تکمیل صنایع تبدیلی کمک شایانی خواهد کرد، طبق برآوردها براساس برنامه تدوین شده میتوان طی چند سال آتی درآمد ارزی ۲.۳ میلیارد دلاری کشور را به حدود بیشاز ۱۰ میلیارد دلار یعنی معادل درآمدی که امروز در پتروشیمیها است رساند.
وی در پایان گفت: تویسرکان ظرفیت گیاهان دارویی زیادی دارد که در این زمینه تسهیلات خوبی از صندوق کارآفرین امید دریافت خواهد کرد همچنین تسهیلات هشت درصدی به گلخانههای زیر سه هزار متر برای فارغالتحصیلان بیکار، زنان سرپرست خانواده و افراد واجد شرایط واگذار خواهد شد.
در ادامه سید رسول حسینی فرماندار تویسرکان گفت: شهرستان تویسرکان با حدود صدو ده هزار نفر جمعیت، دارای توانمندیهای بالقوه و بالفعل زیادی است و با وجود نعمت بزرگ گردو عنوان شهر طلای سبز را به خود اختصاص دادهاست.
وی گفت هرساله جشنواره گردو با حضور میهمانان داخلی و خارجی در شهرستان برگزار میشد اما طی دو سال اخیر به دلیل وجود ویروس کرونا این جشنواره برگزار نشد و مراسم امروزه شکرانه و تقدیری از خداوند بخاطر برداشت گردو در شهرستان است.
حسینی با بیان اینکه ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی شهرستان تحت پوشش باغات گردو است، گفت: سالانه حدود ۱۷ هزار تن گردو از این باغات برداشت میشود که سرشاخه کاری و باغ مادری گردو تحولی عظیم در عرصه این محصول در شهرستان است.
وی سیر، سماق و آلو را از دیگر محصولات عمده بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: شهرستان تویسرکان در در تولید دیگر محصولات کشاورزی و گیاهان دارویی حرفی برای گفتن دارد و از معاون وزیر کشاورزی درخواست کرد تا در بحث تسهیلات بخش کشاورزی بازنگری شود زیرا این امر موجب تحول در این بخش خواهد بود.
حسینی گفت: تویسرکان همچنین زادگاه مبل و منبت و شهر ملی منبت گلریز است که در آستانه عرصه جهانی شدن است و از آنجا که آموزش اساس توسعه است مجموعه ایی برای آموزش این حرفه درشهرستان راه اندازی شده است و قطعا گسترش خواهیم داد.
در حاشیه مراسم گلخانه صیفی محمد طاهری افتتاح و از نمایشگاه ادوات اختراع شده درخصوص گردو و تولیدات پارت شیمی دیدن شد.