به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری همدان، «ربیعه علیمحمدی» روز چهارشنبه پنجم آبان ماه سال ۱۴۰۰ ، در جلسه کمیته بانوان دفاع مقدس با اشاره به تدوین سند راهبردی نقش و جایگاه بانوان استان در دوران هشت ساله جنگ تحمیلی با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس اظهار داشت: با توجه به هجمه فرهنگی و هدف گرفتن بنیان خانواده از سوی دشمنان انقلاب برنامه ریزی مدون و هدفمند در حوزه بانوان، جوانان و نوجوانان ایرانی براساس آموزههای هشت سال دفاع مقدس اقدامی مهم و ضروری است.
وی، دوران سراسر حماسه آفرینی دفاع مقدس با حضور دلاور مردان و زنان مجاهد میهن را نقطه عطفی در تاریخ نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دانست که باید به شکل ویژه مورد توجه قرار گرفته و دستاوردها های آن برای همگان به خصوص نسل جوان تدوین و تبیین شود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری همدان عنوان کرد: هدف از برگزاری کمیته زنان دفاع مقدس، بررسی فعالیت ها و برنامه ریزی های انجام شده برای اجرای دومین کنگره سرداران، امیران و فرماندهان و هشت هزار شهید استان همدان، بررسی روند اجرای سند راهبردی نقش و جایگاه بانوان استان در دوران هشت ساله جنگ تحمیلی و نیز اجرای پنج طرح در دستگاه های اجرایی و فرمانداری ها است.
علیمحمدی تصریح کرد: با توجه به چهل و یکمین سالگرد دفاع مقدس طرحهای پنج گانه اکسیر، خورشید خانه ات باش، حس پروانگی، طرح اندیشه ورز و طرح معینه با محوریت نقش زنان در دفاع مقدس اجرا شود.
وی ادامه داد: این طرحها با هدف ترویج الگوی زندگی زن ایرانی، اسلامی در استان همدان اجرا خواهد شد تا هم الگویی برای بانوان جامعه اسلامی و هم کمکی به برنامههای این حوزه باشد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری همدان یادآور شد: دبیری کنگره هشت هزار شهید استان را سازمان بسیج مستضعفین و دبیری اجرای طرح ها و سند راهبردی دفاع مقدس را بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس برعهده دارد.
علیمحمدی با اشاره به اینکه نهضت دیدار با خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران در میان مدیران و کارکنان دستگاه های اجرایی استان باید نهادینه شود، بر ضرورت حضور بانوان شاغل دستگاه های دولتی در این دیدارها تاکید کرد.
وی با بیان اینکه نقش زنان در هشت سال دفاع مقدس برجسته و بی بدیل بود گفت: اگر همراهی، همکاری، ایثار و گذشت بانوان نبود شاید به این سادگی رزمندگان در جنگ پیروز نمی شدند چرا که مادران و زنان با دستان خود عزیزانشان را راهی جبهه های جنگ می کردند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری همدان با نقش بانوان در دوران هشت ساله دفاع مقدس و نقش آفرینی آنان از خانه تا خط مقدم با ایثار و فداکاری بی نظیر مثل تربیت فرزندان و پشتیبانی جبهه را انکار ناپذیر خواند و افزود: وجود هفت هزار بانوی شهیده در کشور که تعداد ۵۰۰ تن از آنان در خط مقدم جبهه های حق علیه باطل و در عین مظلومیت به درجه رفیع شهادت نائل آمده اند، نشان از اعتقاد راسخ، ایمان و تبعیت پذیری از ولایت فقیه و الگو برداری بانوان ایران اسلامی از حضرت زینب (س) به عنوان یک شخصیت قهرمان و حماسه ساز در واقعه عاشوراست.
علیمحمدی با اشاره به تعداد شهدای زن کشور، بیان کرد: در طول دفاع مقدس ۶ هزار و ۴۲۸ شهید بمباران، ۵۰۰ شهید رزمنده، پنج هزار و ۷۳۵ جانباز، ۱۷۱ آزاده و در طول دفاع مقدس ۲۲ هزار و ۸۰۸ امدادگر و ۲ هزار و ۲۷۶ پزشک زن به جبههها اعزام شدند و در کنگره شهدای زن در سال گذشته آمار شهدای زن ۱۷ هزار اعلام شد که باید به این تعداد مادران، فرزندان و همسران شهدا را اضافه کرد.
استان همدان نزدیک به هشت هزار شهید، بیش از ۲۷ هزار جانباز و نزدیک به هزار آزاده در دوران دفاع مقدس، تقدیم انقلاب کرده است.